Се чекаат детали од МВР

Полицајци правеле забава во време на забрана за групирање, ги апселе специјалци

Осуммина полицајци од полициска станица Кратово се приведени синоќа од нивни колеги специјалци од МВР откако правеле гласна журка во селото и археолошко наоѓалиште Куклица, на влезот од гратчето.

Полицијата реагирала откако соседи пријавиле дека некој прави забава.

На терен излегла полицијата од полициска станица Кратово, но наводно морала да интервенира и единица од ЕБР, бидејќи дел од присутните на забавата давале отпор, а со себе носеле и службени пиштоли. 

Се чекаат детали од МВР. 

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе