По тројното убиство во Дебар

Поголемата ќерка осомничена за убиството, во моментов е во Јавното Обвинителство

Поголемата ќерка на семејството Поцеста од Дебар, кое долги години живеело во Италија, 25-годишната Б.П. е осомничена за грозоморното убиството на нејзините родители и помалата сестра, дознава МКД.мк од полициски извори. Осомничената Б.П. е приведена и моментално се наоѓа во Јавното Обвинителство.

Полицијата и Јавното обвинителство подоцна ќе дадат повеќе информации за деталите околу овој случај и за мотивите за трикратното убиство.

Засега е познато дека Б.П. ги убила родителите и по убиството заминала во Италија. За убиството таа ангажирала двајца помошници кои и обезбедиле превоз и пиштол.

Откако телата на убиените биле откриени, таа по тажната вест што и ја јавиле роднините се вратила во родниот крај.

Трагичниот настан се случи во три часот по полноќ на 26 август. Трикратниот убиец, со пиштол најпрво, во спалната соба ги застрелал сопружниците, а потоа и нивната ќерка.

Институциите пристапуваат кон барањата на информации од јавен карактер со одреден сомнеж.

повеќе

Во услови на партиска деполаризација на граѓаните, политичките елити во Македонија треба да пристапат кон помирување и ненасилно решавање на сите меѓусебни конфликти, за земјата да не се врати на патот на поделба.

повеќе

Помина веќе еден месец од објавувањето на документите на Викиликс на кои сите прочитавме дека Никола Димитров бил „заштитен извор на информации“ на САД. Засега, од обвинителството нема никаков одговор.

повеќе