Подметнат пожар на терасата на „Опера паб“ во Скопје

Пожарот на терасата на угостителскиот објект „Опера паб" на булевар „Гоце Делчев" во сопственост на Г.Н. (52) од Скопје бил подметнат. Камерите на ресторанската тераса регистрирале како едно лице со бензин ја пали терасата на објектот.

Пожарот е изгаснат од противпожарната единица од Скопје. Увид на местото на настанот извршила екипа од СВР Скопје.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе