На ред е МВР

Пироман се фали како пали шуми и објавува на „Тик Ток“

На популарната социјална мрежа Тик-Ток, објавени се видеа во кои извесен профил „djeloking 2020" ги промовира своите пиромански вештини. Тој од „забава", на некој рид запали намерно грмушка и предизвикува потоа голем пожар.

На ред реакција на полицијата која има докази објавени на социјални мрежи, а заради општата јавна безбедност, како и кршење на законот. 

 

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе