Пијани браќа нападнале полицајци во Кучевиште, па побегнале

Ноќеска околу 04.00 часот, во тек на постапување на двајца полицајци по пријавена поплака за гласна музика во с. Кучевиште, скопско на ул. „4” во близина на црквата „Св.Спас“, во семејната куќа на лицата Љ.К. и В.К., полициските службеници физички биле нападнати од двете лица- браќа, кои биле во видно алкохолизирана состојба. 

Потоа, Љ.К. и В.К. се дале во бегство,но набргу биле пронајдени и приведени во Полициската станица Чаир. 

По документирање на случајот, ќе биде поднесена соодветна пријава.

 

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе