Пешак потешко повреден во сообраќајка во Скопје

Еден пешак е потешко, а пет лица полесно се полесно повредени во четири од вкупно осум сообраќајни незгоди што се случиле изминатото деноноќие на подрачјето на град Скопје. Во четири сообраќајни незгоди е причинета материјална штета.

Од сообраќај, според податоците на СВР Скопје, полицијата исклучила еден возач пред да се стекне со право на управување на моторно возило и едно нерегистрирано возило.

Со „пајак“, пак, подигнати се 56 возила, а казнети се и двајца пешаци кои поминале коловоз вон пешачки премин.

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа.

повеќе

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе