Пешак потешко повреден во сообраќајка во Скопје

Еден пешак е потешко, а пет лица полесно се полесно повредени во четири од вкупно осум сообраќајни незгоди што се случиле изминатото деноноќие на подрачјето на град Скопје. Во четири сообраќајни незгоди е причинета материјална штета.

Од сообраќај, според податоците на СВР Скопје, полицијата исклучила еден возач пред да се стекне со право на управување на моторно возило и едно нерегистрирано возило.

Со „пајак“, пак, подигнати се 56 возила, а казнети се и двајца пешаци кои поминале коловоз вон пешачки премин.

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе

Потребно е неодложно формирање на државен фонд кој ќе овозможи во прв момент преживување во оваа ситуација...

повеќе