Пак каснат од улично куче жител во Долно Лисиче

Вчера во 15.40 часот во Полициската станица Аеродром, О.Ј.(24) од Скопје пријавил дека во Долно Лисиче бил каснат од куче скитник. Ова не е прв случај на каснат жител од ова место. 

Проблемот со улични кучиња на овие места е секојдневни, но никој не презема ништо, освен што се трупаат пријавите во МВР и случаите на каснати деца, но и возрасни.

 

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе