„Пајакот“ во Скопје вчера кренал 70 возила

Седумдесет автомобили во еден ден се подигнати во Скопје со специјалното возило „пајак“, а од сообраќај се исклучени двајца возачи, еден поради тоа што минал на црвено светло, а друг бидејќи управувал возило без возачка дозвола. 

Во текот на вчерашниот ден на подрачјето на СВР Скопје преземени се мерки и активности при што од сообраќај се исклучени: еден возач затоа што управувал возило без да се стекне со право на управување на моторно возило, еден возач поради поминување на црвено светло и 11 пешаци поради сторени прекршоци. Во текот на изминатиот ден, 70 возила се подигнати со специјално возило „пајак", информираат од МВР. 

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе