Падна лифт од нова зграда во Скопје, четворица завршија во болница

Четворица станари од зградата на улицата „Трифун Бузев" во Скопје завршија во болница откако падна лифот од вториот кат на зградата во подрумските простории.

Во комплексот клиники „Мајка Тереза’’ биле донесени Н.М. (20), Ф.М. (20), О.Н. (21) и К.П. (21), сите од Скопје кои на 4 септември околу 22 часот, додека се возеле во лифт во зграда во изградба, лифтот паднал од вториот кат во подрумските простории, информираа од МВР.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе