18-годишна штитеничка пријавена за исчезната

Вчера во 16 часот во СВР Скопје било пријавено дека од Јавна установа за згрижување на деца со воспитно социјални проблеми и нарушително поведение се оддалечила нивната штитеничка Л.Д.(18), која и претходно се оддалечувала од установата.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето.

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе