Осумнаесетгодишна девојка од Косово уапсена во Тетово

Осумнаесетгодишна девојка од Косово била уапсена минатата ноќ во 01:40 часот во Тетово поради важечка забрана за влез во Р.С.Македонија и непоседување на документи за идентификација.

Таа била задржана во полициска станица за понатамошна постапка, информира МВР.

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе