При сообраќајна контрола во Скопје

Осумдесет возачи во Скопје казнети за брзо возење

Сообраќајната полиција вчера во Скопје  казнила 80 возачи за кои со радарска контрола е потврдено дека ја пречекориле дозволената брзина, а фатени се и 10 возачи без возачка дозвола.

За време на сообраќајни котроли на територијата на Скопје во текот на вчерашниот ден казнети се вкупно 137 лица.

Најголем број од нив, дури 80 казни им се изречени на возачи поради пречекорување на дозволената брзина.

При контролата откриени се десет возачи без возачка дозвола и шест возила кои не биле регистрирани.

Од МВР велат дека засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе