Осуденик спроведен во затвор

Полициски службеници на СВР Тетово, синоќа во 20:20 часот, со судска наредба, го привеле 24-годишниот тетовец Џ.А. за издржување затворска казна.

Како што е наведено во соопштението од МВР, Џ.А. бил спроведен во Казнено-поправната установа Затвор Тетово за издржување на казната.

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе