Осуденик побегна од Идризово, посетителката остана во затвор

Вчера во затворот „Идризово" фатена е скопјанка што неовласено влегла, а затвореникот кој бил со неа успеал да избега.

Според полицијата во 18.50 часот во СВР-Скопје било пријавено дека во кругот на Казнено поправната установа-Идризово во близина на отвореното одделение забележале дека неовластено влегла С.К.(20) од Скопје.

С.К. била во придружба на осуденикот Р.Ш. (26) од Скопје, кој потоа избегал, додека С.К. била фатена и задржана во дежурните простории во Казнено поправната установа-Идризово.                       

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе

Жените имаат повеќе тешкотии од мажите да најдат значајна и добро платена работа, а процентот на жени во глобалната работна сила постојано заостанува зад процентот на мажите. 

повеќе

Во нашето општество сме опкружени со многу, многу партизани. Партизани во политиката, партизани во образованието и науката, партизани во бизнисот...

повеќе