Осуден за кражба спроведен во затвор

Полицијата денеска го лиши од слобода А.А.(49) од Скопје, баран со потерница, информира Министерството за внатрешни работи. „А.А. е баран со потерница за издржување казна затвор од една година за сторено кривично дело по член 236 од Кривичниот законик (кражба).

Лицето ќе биде спроведено во казнено-поправна установа за издржување на казната.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе