Оштетени три надгробни споменици на гробиштата во Бутел

Вработен како обезбедување во АД „Бутел“ вчера во Полициската станица Чаир пријавил дека на гробиштата во Бутел биле оштетени три надгробни споменици.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот, информираат од МВР.

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе

Потребно е неодложно формирање на државен фонд кој ќе овозможи во прв момент преживување во оваа ситуација...

повеќе

Во време кога пандемијата на коронавирусот и понатаму е вон контрола, најдобар економски исход на кој би можеле да се надеваме е рецесија која ќе биде подлабока од онаа со финансиската криза во 2008 година. 

повеќе