Оштетени гуми и ретровизори на пет автомобили во Куманово

Кумановец пријавил во полицијата дека на една улица биле оштетени гуми и ретровизори на пет автомобили кои биле паркирани на улица.

Вчера во 00:20 часот во СВР Куманово Д.М.(38) пријавил дека на улицата „Средорек" во Куманово биле оштетени гуми и ретровизори на пет патнички моторни возила кои биле паркирани на улицата, информираше полицијата.

СВР Куманово презема мерки за расчистување на случајот

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе