OJO: Ќе се вештачи пронајдената рачна бомба во Прилеп

Дежурен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Прилеп заедно со екипа од крим техника при Министерството за внатрешни работи извршија увид на местото каде денеска беше пронајден предмет – рачна бомба, во близина на кафулето „Кафе ин“ во Прилеп. Во присуство на припадници од Одделот за антитерористичка заштита рачната бомба безбедно е демонтирана.

Пронајдениот материјал е подигнат, обезбеден, документиран и испратен на вештачење. Издадена е наредби за проверки и расчистување на настанот, соопшти Основното јавно обвинителство Прилеп.

Толку убава, чиста земја, богата со шуми, планини и природни ресурси ја претворивме во Мордор.

повеќе

Сè повеќе се зборува за диверзификација на приходите, наместо фаворизирање само еден извор на финансирање.

повеќе

Пранкот врз премиерот го откри „гангот" кој управува со државата.

повеќе