Поднесена кривична пријава

Охриѓанец предозирал сограѓанин со кокаин

СВР Охрид поднесе кривична пријава против Е.А.(29) од Охрид, поради постоење основи на сомнение дека сторил кривично дело „овозможување на употреба наркотични дроги".

Тој, на 14.12.2019 набавил кокаин, кој подоцна, пред угостителски објект во Охрид му го понудил на друго лице и му овозможил нејзино користење. Пријавениот, поради предозираност со кокаин, на 15.12.2019, во неконтактибилна состојба, бил донесен во Општата болница во Охрид.

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе