СВР Скопје

Ограбувал фирми додека вработените биле на работа

Полицијата уапсила крадец кој ограбил четири фирми додека вработените биле на работа и украл околу 1.000 евра. Полицијата против Б.Д. (39) од Скопје поднела кривична пријава за  кражба.

Истрагата утврдила дека осомничениот кривичните дела ги сторил  во периодот од 30 април до 6 јули, и речиси сите на идентичен начин.

Крадецот провалил во фирма во центарот на градот и во три фирми во населбата Чаир. Незабележано влегувал во просторите на фирмите и откако ќе се уверел дека во канцелариите немало никој од вработените, се доближувал до работното биро на кое стоеле чанти, ги отворил и потоа ги одземал паричниците.

Во еден случај го отворил работното биро кое служело како каса и пронашол и одзел пари од дневниот промет и незабележан излегувал од фирмите.

По извршениот разговор, уапсениот  во целост ги признал кражбите и го опишал начинот на кој ги извршил. Судија на претходна постапка му одредил притвор од осум дена.

 

Можевме и требавме, преку соодветните локални власти и во соработка со МНР и Министерството за култура, оваа манифестација да ја направиме меѓународна.

повеќе

Еден проблем кај Трамп е тоа што му е опсесија да изгледа „силен".

повеќе

Меѓу најпосетените места во градот сѐ уште на прво место и меѓу главните мотиви поради кои доаѓаат туристите во Крушево е вечното почивалиште на Тоше Проески, спомен куќата изградена во чест на него, Манастирот Св. Преображение и многу други.

повеќе