Ограбена фирма во стечај во кругот на Железара

Вчера во 14.30 часот, Д.Д. (64) од Скопје пријавил дека во периодот од 18 до 20 февруари непознат сторител извршил тешка кражба во фирма во стечај во кругот на Железара во Скопје.

Сторителот со употреба на сила и погоден алат влегол во плацот и одзел поголема количина на железо (цевки, профили, шестоаголни железа и железни рафтови), по што го напуштил местото на настанот.

Полицијата презема мерки за пронаоѓање на сторителот и за целосно расчистување на случајот.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе