Ограбена црквата „Св. Никола“ во Маврово

Tешка кражба била извршена викендов во црквата „Свети Никола“ во село Маврово.

Од СВР Тетово информираат дека кражбата била пријавена вчера.

„Според пријавеното, сторителот насилно ја отворил вратата и одзел пари. Извршен е увид и се расчистува кражбата“, вели Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово.

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе