Ограбена црква во Битолско

На 20/21.11.2020 во с.Горно Ореово, битолско, непознат сторител со употреба на сила влегол во црквата „Света Петка Римјанка" и одзел пари.

„Се преземаат мерки за расчистување на случајот“, информираат од МВР.

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе

Многумина од учесниците во македонската сага, нивните деца и внуци прашуваат: Зошто не можеме да се вратиме во земјата на нашите предци?

повеќе

Утрово осамна уште еден ден од ноември, 20-от ден од месецот. Остануваат точно уште 456 дена до 100-годишнината од коморскиот систем во нашата земја.

повеќе