Сообраќајна контрола на СВР Тетово

Одземени возачките дозволи на 12 пијани возачи, еден од нив имал 2 промили алкохол во крвта

Во ноќните часови од 22 до 4 часот, сообраќајната полиција спроведе контрола со алко-тест на возачи запрени на територијата на СВР Тетово, при што за 12 возачи било утврдено дека се во алкохолизирана состојба. Кај еден возач е утврдено дека имал 2 промили алкохол во крвта, што е тешко пијанство, а еден возач одбил да биде тестиран. Нив времено им се одземени возачките дозволи и се изготвени соодветни прекршочни поднесоци.,

Од казнетите возачи 7 биле тестирани на територијата на општината Тетово, а 5 на територијата на општината Гостивар.

Како што информира Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово, во акциската сообраќајна котрола биле изречени и 16 други прекршоци.

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе