Сообраќајна контрола на СВР Тетово

Одземени возачките дозволи на 12 пијани возачи, еден од нив имал 2 промили алкохол во крвта

Во ноќните часови од 22 до 4 часот, сообраќајната полиција спроведе контрола со алко-тест на возачи запрени на територијата на СВР Тетово, при што за 12 возачи било утврдено дека се во алкохолизирана состојба. Кај еден возач е утврдено дека имал 2 промили алкохол во крвта, што е тешко пијанство, а еден возач одбил да биде тестиран. Нив времено им се одземени возачките дозволи и се изготвени соодветни прекршочни поднесоци.,

Од казнетите возачи 7 биле тестирани на територијата на општината Тетово, а 5 на територијата на општината Гостивар.

Како што информира Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово, во акциската сообраќајна котрола биле изречени и 16 други прекршоци.

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе