Од улични кучиња каснати двајца граѓани во Ѓорче Петров

Две пријави од граѓани каснати од кучиња скитници се регистрирани вчера. Од МВР соопштуваат дека и двата случаи се на територија на Ѓорче Петров, а се пријавени во период од 15 минути.

Вчера во 19.15 часот во Полициската станица Ѓорче Петров, Љ.П.(66) од Скопје пријавил дека на ул.„Ацо Шопов" бил каснат од куче скитник.

Петнаесет минути подоцна, односно во 19.30 часот во Полициската станица Ѓорче Петров, Ј.Н.(42) од Скопје пријавил дека на ул.„Борис Сарафов" неговиот малолетен син бил каснат од куче скитник.

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе

Неразрешеноста на случајот („Јавна соба“) дури после речиси две години од неговото откривање ја активира јавноста бидејќи се руши илузијата дека надлежните работат на случајот.

повеќе

На националистичките агенди во регионот им треба релативно мала искра за да се направи многу поголем пламен.

повеќе