МВР

Од сообраќај исклучени 12 возачи

Вчера на територијата на Скопје полицијата казни 10 возачи кои управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај се исклучени 12 возачи, од кои: девет возачи затоа што управувале возила под дејство на алкохол, двајца возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право на управување на моторно возило и еден возач – почетник кој не ги почитувал сообраќајните прописи согласно ЗБСП.

Од сообраќај се исклучени четири возила бидејќи биле нерегистрирани. Санкционирани се: еден возач поради недавање првенство на минување на пешаци, еден возач поради недавање на првенство на минување на возила во зона на крстосница, еден возач на мотоцикл поради неносење заштитен шлем и еден возач поради користење на мобилен телефон при управување на возило.

Во текот на изминатиот ден издаден е 41 мандатен платен налог и 39 возила се подигнати со специјално возило „пајак”.

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе