Од карпите кај Канео паднал в езеро, завршил со тешки телесни повреди

Вчера околу 13,30 часот во СВР Охрид, добиено е телефонско известување дека паднал маж на непристапен терен на потегот помеѓу Лабино и Канео во Охрид.

Полициски службеници од езерската полиција, со пловен објект пристигнале на местото при што, констатирале дека се работи за лицето Д.А. (57) од Охрид. Тој е пренесен до месноста Грашница од каде со возило на Брза помош е пренесен  во болницата „Св.Еразмо“, каде му се констатирани тешки телесни повреди.

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе