Сообраќајни контроли во Скопје

Од 56 автобуси и комбиња, шест биле технички неисправни

Сообраќајната полиција во текот на вчерашните контроли на вонреден технички преглед испрати 58 автобуси и комбиња, кои вршат јавен превоз на патници. Од МВР денеска информираа дека шест од нив биле технички неисправни.

Инаку, само на територијата на град Скопје вчера се изречени вкупно 168 мерки, меѓу кои 20 за возење без возачка дозвола. Изречени се и 16 санкции за технички неисправни и нерегистрирани возила и 62 мерки за непрописно паркирани возила.

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови, а МВР со апел до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе