Од 204 казни во Скопје 118 се за брзо возење

Во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера во Скопје изречени се вкупно 204 мерки, меѓу кои 118 се за возење повеќе од дозволената брзина, 26 за возење под дејство на алкохол, 13 за возење без возачка дозвола, 6 за прекршоци што ги чинат возачите на мотоцикли и 7 за возач почетник.

Засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат, а од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот.

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе