Од 187 казни во Скопје 69 се за брзо возење

Во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот полицијата во Скопје вчера изрече вкупно 187 мерки, меѓу кои 69 за возење повеќе од дозволената брзина, девет за возење без возачка дозвола и 12 санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли.

Исто така, изречени се пет мерки за нерегистрирани возила и пет санкции за минување на затворен сигнал (црвено светло).
МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе