Од 166 казни во Скопје 29 се за брзо возење

Сообраќајната полиција во Скопје вчера изрече вкупно 166 мерки, меѓу кои 29 за возење повеќе од дозволената брзина, 19 за возење без возачка дозвола и осум за технички неисправни и нерегистрирани возила.

Исто така, изречени се и три мерки за користење мобилен телефон, седум за некористење сигурносен појас, четири за минување на затворен сигнал (црвено светло), како и 54 за непрописно паркирање.

Од МВР најавуваат дека засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе