Сообраќајни контроли

Од 142 казни во Скопје дури 103 се за брзо возење

На територијата на град Скопје, во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, полицијата вчера изрече вкупно 142 мерки, од кои 103 за возење повеќе од дозволената брзина и 6 за возење без возачка дозвола.

Исто така, изречени се 21 санкција за прекршоци на мотоциклисти, како и пет за технички неисправни и нерегистрирани возила.

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови, а од МБВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот.   

 

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе