Од 131 казна во Скопје 36 биле за пијани возачи

Во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, полицијата во Скопје изрече вкупно 131 мерка, меѓу кои 22 за возење повеќе од дозволената брзина, 23 за возење без возачка дозвола и 7 мерки за користење мобилен телефон.

Изречени се и 11 мерки за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл, 36 за возење под дејство на алкохол, три за некористење на сигурносен, како и седум санкции за возач почетник.
Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе