Од 129 казни во Скопје 28 се за брзо возење

Сообраќајната полиција во Скопје вчера изрече вкупно 129 мерки, меѓу кои 28 за возење повеќе од дозволената брзина, седум за возење без возачка дозвола и 12 за технички неисправни возила.

Исто така, изречени се пет мерки за возач почетник, три за зборување на мобилен телефон, пет за некористење на сигурносен појас, како и шест санкции за прекршоци што ги чинат пешаците.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, а од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе