Основно јавно обвинителство

Обвинение против 47-годишен жител на Студеничани за тешка кражба од автомобил

47-годишен жител на Студеничани е обвинет за кривично дело „тешка кражба“ и за него се бара притвор. 

Основното јавно обвинителство Скопје поднесе обвинителен предлог против 47-годишен жител на Студеничани за кривично дело „тешка кражба".

Обвинетиот на 14 септември 2019 година на булеварот АСНОМ во Скопје го скршил задното десно стакло од паркиран автомобил Бе-Ем-Ве Х6 и одзел туѓи подвижни предмети: чанта вредна 3.000 денари, лап топ во вредност од 30.000 денари, ваучер од 2.000 денари, нотес и лични документи.

„Јавниот обвинител му предложи на Основниот кривичен суд Скопје да ја продолжи претходно определената мерка притвор, бидејќи постои опасност од бегство на обвинетиот, а особено затоа што се работи за лице кое и претходно е осудувано за исто кривично дело и против кое се водат и други постапки за дела од имотен карактер на подрачјето на градот Охрид“, информираат од ОЈО.

Обвинетиот се товари за кривично дело „тешка кражба" од член 236 став 1 точка 1 од Кривичниот законик. 

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе