Ноќва полицискиот радар фати 236 возачи

Во текот на ноќта помеѓу 22 и 2 часот Министерството за внатрешни работи со посебно опремен уред (радар) за снимање во ноќни услови, спроведе зајакната акциска контрола на територијата на Македонија за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 237 возачи.

Од санкционираните возачи, 14 се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а шест возила се движеле со дури над 70 километри на час повеќе од дозволената брзина. Притоа, 161 возач ја пречекорил брзината во населено место, а 76 надвор од населено место. При контролата се констатирани и санкционирани и 52 останати прекршоци, велат од МВР.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, предупредува полицијата.

Со појавата не енергетската криза многу земји отстапија од зацртаните планови за намалување на емисиите на стакленички гасови.

повеќе

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе