Сообраќајна контрола

Ноќеска за 176 возачи утврдено дека пиеле пред да седнат зад воланот

Во текот на ноќта, од 22 до 03 часот била спроведена полициска контрола низ целата земја за проверка на возачите дали се под дејство на алкохол. Регистрирани се 176 возачи кои пиеле пред да седнат зад воланот, најмногу во Скопје 44, во Битола 24, во Штип 18 и во Охрид 17 возачи.

МВР информира дека возачите кај кои е констатирано дека возат под дејство на алкохол, биле веднаш исклучени од сообраќај и им биле изречени соодветни санкции. 

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе