Сообраќајна контрола

Ноќен радар „фати“ возач кој возел со 201 километар на час

Синоќа сообраќајната полиција со радарска контрола регистрира возач кој со своето возило возел со брзина од 201 километар на час, односно со над 70 километри повеќе од максимално дозволената брзина. На територијата на земјата во текот на вчерашниот ден биле регистрирани 310 возила кои се движеле со поголема брзина од дозволената.

Од санкционирани 310 возачи,16 управувале со брзина од над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а две возила се движеле со дури над 70 километри на час повеќе од дозволената брзина.

Притоа, 148 возачи ја пречекориле брзината во населено место, а 162 надвор од населено место, информира МВР и апелира до возачите да возат внимателно, брзината на возилата пред се да ја усогласат со условите на патот и да не ја пречекоруваат максималната брзина пропишана со сообраќајните знаци.

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе