Незаконит риболов на Охридското Езеро, 6.000 метри мрежа, 80 килограми белвица

Во водите на Охридското Езеро, од вливот на река Сатеска до село Радожда, струшко, полицијата презеде зајакнати мерки и активности за откривање на случаи на незаконит риболов. Притоа биле пронајдени 15 висечки рибарски мрежи со вкупна должина од 6.000 метри со вкупен улов од 774 парчиња риба охридска белвица, во вкупна тежина од 80,5 килограми

Уловот бил предаден во Казнено-поправната установа Затвор Охрид. Се преземаат мерки за расчистување на случајот. 

 

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе