Незаконит риболов на Охридското Езеро, 6.000 метри мрежа, 80 килограми белвица

Во водите на Охридското Езеро, од вливот на река Сатеска до село Радожда, струшко, полицијата презеде зајакнати мерки и активности за откривање на случаи на незаконит риболов. Притоа биле пронајдени 15 висечки рибарски мрежи со вкупна должина од 6.000 метри со вкупен улов од 774 парчиња риба охридска белвица, во вкупна тежина од 80,5 килограми

Уловот бил предаден во Казнено-поправната установа Затвор Охрид. Се преземаат мерки за расчистување на случајот. 

 

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе