Во Скопје

Неколку лица каснати од кучиња скитници

Вчера во 22.30 час лицето полициската станица Гази Баба, Д.Б.(30) од Скопје пријавил дека во с.Булачани неговиот син бил каснат од куче скитник.

„Исто така вчера во 11.30 часот во полициската станица Аеродром, К.Ш.(37) од Скопје пријавил дека на бул.„Јане Сандански" бил каснат од куче скитник.

На 05.05.2021 во 15.45 часот во полициската станица Аеродром, В.З.(64) од Скопје пријавил дека на бул.„АСНОМ" бил каснат од куче скитник.

На 05.05.2021 во 20.40 часот во полициската станица Карпош, К.А.(41) од Скопје пријавила дека на ул.„Пролетерска" била касната од куче скитник“, информираат од МВР.

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе