Нападнат полицаец во Велес

Полициски службеник додека преземал службени дејства, бил физички нападнат од И.Р.(38) од Велес, информира МВР.

Инцидентот се случил вчера во 08.45 часот во Велес на ул.„Ангел Мишев“, по што  И.Р. бил приведен во полициска станица.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе