Нападнал двајца полицајци, пријава за кичевец

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кичево поднесе кривична пријава против А.Љ.(20) за сторено кривично дело спречување службено лице во вршење службено дејствие.

На 2 февруари околу 12 часот во Кичево, велат од полицијата, при воспоставување на претходно нарушен јавен ред и мир, пријавениот физички нападнал двајца полициски службеници, при што им нанел телесни повреди.

„Бејоеремите" веќе многу долги години имале и имаат јазик којшто (Слушни! Слушни добро!) сите, освен нас, го нарекуваат „македонски".

повеќе

Добронамерниот дијалог – поточно способноста да се види светот преку очите на други луѓе, посебно оние со кои не се согласуваме – никогаш не бил поважен од сега.

повеќе

Владата не би смеела самостојно да одлучува за ставање под концесија на минералните суровини како што предвидува постојниот закон.

повеќе