Најголем број од казнетите возачи брзо возеле низ Скопје

Од 164 казни кои на учесниците во сообраќајот вчера во Скопје им ги напиша сообраќајната полиција, 102 казни се за брзо возење.

Покрај казните за брзо возење, сообраќајната полиција изрече и 7 мерки за возење без возачка дозвола, три санкции за нерегистрирани возила, три мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло), како и казни за друг вид на прекршоци.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, предупредува МВР и апелира до граѓаните да ги почитуваатсообраќајните правила и прописи.

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе