На Ургентен центар заврши нападнатиот лекар на Токсикологија

Попладнево на Клиниката за токсикологија физички бил нападнат дежурниот лекар, кој со повреди на главата бил пренесен во Ургентниот центар.

Лицето кое го нападнал лекарот во болницата дошол со неговото малолетно дете. Дежурниот лекар му кажал дека детето треба да го однесе на педијатрија каде што исто така има токсиколог, тој почнал да го удира.

Лекарот добил расекотини на главата и хематом, по што е пуштен дома.

Случајот е пријавен во полиција.

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе