Во Берово

На улица најден мртов маж, бил пријавен за исчезнат

Вчера во 9 часот во Берово на улица "Дамјан Груев" пронајден е починат Б.Б.(75) од Берово.

Седумдесет и петгодишниот Б:Б: на 10 февруари бил пријавен за исчезнат.

Извршен е увид на местото на настанот, а  телото на починатиот е  предадено на фамилијата за погреб, соопштија од МВР.

Родовото прашање е клучен двигател за резултатите на здравството.

повеќе

Постојат повеќе административни и технички решенија против плагијаризам што се применуваат од издавачите и универзитетските менаџменти, а понекогаш и државните власти, како што е случајот во Македонија. 

повеќе

И не само тоа, туку квалитет на слободата. „Слободата нема никаква вредност ако во себе не ја вклучува слободата на грешките" - Махатма Ганди.

повеќе