На скопскиот аеродром

На турски пасош си залепил британска виза

Вчера на граничниот премин „Меѓународен aеродром Скопје“, при пасошка контрола било констатирано дека на патната исправа на лицето О.С. (20) од Република Турција имало залепена фалсификувана британска виза и британски штембил.

Лицето било приведено и предадено на инспектори од Регионалниот центар за гранични работи Север за понатамошна постапка.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе