МВР

На скопскиот аеродром приведена државјанка на Австралија

Ноќеска во 2 часот по полноќ, полицијата на скопскиот аеродром приведе државјанка на Австралија. МВР информира дека на граничниот премин „Меѓународен аеродром"-Скопје од полициски службеници е приведена Н.Д.(29) од Австралија, бидејќи по извршена пасошка контрола и проверка во службените евиденции било констатирано дека го има пречекорено дозволениот туристички престој во земјава. 

„Лицето е предадено на полициски службеници од Одделението за странци и реадмисија – Скопје за понатамошна постапка“, информира МВР.

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе

(Овој труд беше презентиран на конференцијата „Геноцидот и неговата превенција во дигиталното доба: предизвици на 21 век“, 19- 23 јули, Барселона, Шпанија.)

повеќе